26 Eylül 2016 Pazartesi

Kayseri Şeker Fabrikası Vakfı (KAYŞEV) Burs Başvurusu

Vakfımızca 2016 / 2017 eğitim döneminde üniversitede okuyan veya okumaya hak kazanarak kayıt yaptırmış başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere, Ekim 2016 ayından başlayarak Haziran 2017 ayına kadar 9 ay süresince aylık karşılıksız eğitim bursu verilecektir. Burs verilme şartlarını eğitim süresince taşıyan öğrencilere, eğitimleri süresince eğitim bursu verilmeye devam edilecektir. Vakfımız eğitim bursu için başvurular 01.09.2016 – 30.09.2016 tarihleri arasında, internet ortamında yapılacak olup, başvuru şartları ve burs ile ilgili ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız
Vakıftan burs talebinde bulunan öğrencilerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:
1.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
2.Türkiye’de ikamet ediyor olması ve Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. ‘nin Ekim sahası içinde bulunan il ve ilçe nüfusuna kayıtlı olması ,
3.Taksirli suçlar hariç, affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmaması,
4.Üniversitelerin örgün öğretim yapan (açık öğretim hariç) ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarından her hangi birini kazanmış ve kaydını yaptırmış veya halen öğrenime devam ediyor olması,
5.Ara sınıfta okuyan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi ise, tekrara ders bırakmadan bir üst sınıfa geçmiş olması,
6.Yüksek lisans ve doktorada tez süresi dahil iki yılı tamamlamamış olması,
7.Okumak için mali durumu yetersiz olması ve Vakıf’tan burslu kardeşinin bulunmaması,
8.Gelir getirici bir işte çalışıyor olmaması,
9.Toplumu rahatsız edecek, Vakıf amaçlarıyla bağdaşmayan kötü davranış ve alışkanlıklara sahip olmaması,
10. Başvuru belgesini gerçeğe uygun olarak doldurmak ve belgelendirilmesi istenen belgelerle birlikte tam ve eksiksiz olarak zamanında Vakfa teslim etmiş olması,
11. Beyan edilen bilgiler ile Vakfa teslim edilen belgeler ve/veya Vakıfça elde edilecek bilgi ve belgeler arasında aday aleyhine bir durumun söz konusu olmaması,
Gerekmektedir.

Cafer Sadık Abalıoğlu Vakfı 2016-2017 Burs Başvurusu

Denizli ile bağlantısı olan (Denizlili olan ya da liseyi Denizli’de tamamlayan) adayların, 1-30 Eylül 2016 tarihleri arasında vakıfa giderek şahsen burs başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Üniversite Öğrencileri İçin:
  • 2016 yılında üniversite yerleştirme sınavına girerek, yerleştiği puan türünde Türkiye çapında ilk 5.000 sıralamasında bulunmak.
Lise Öğrencileri İçin:
  • 2016-2017 Eğitim / Öğretim Döneminde;
  •  Anadolu Teknik / Anadolu Endüstri Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Liselerinin Makine, Motorlu Araçlar, Mekanik, Metal İşleri, Elektrik-Elektronik, CNC, Otomasyon, Bilişim, Lojistik ve Tekstilbölümlerinde 10. veya 11. sınıfa devam edecek olmak,
  • Ticaret Meslek Liselerinin Muhasebe bölümünde 10. veya 11. sınıfa devam edecek olmak,
  • Bitirilen sınıfın geçme notunun 60’ın üzerinde olması.
Adres: Sümer Mahallesi Çal Caddesi No:116 20175 Merkez, DENİZLİ


Türk Kooperatifçilik Eğitim Vakfı (KOOP-KUR) Burs Başvurusu

Türk Kooperatifçilik Eğitim Vakfı Bursları, Türkiye’de öğrenim gören T.C. uyruklu öğrenciler ile Türk ve Akraba Toplulukları’ndan gelen Türk asıllı öğrencilere verilmektedir. Vakıf Üniversitelerinde okuyan, uzaktan öğrenim gören ve başka kaynaklardan aylık nakit yardım şeklinde burs alan ( Kredi Yurtlar Kurumu hariç) öğrencilere burs verilmez.
Başvurular içim başvuru formu doldurularak, istenilen belgelerle birlikte en geç 30 Eylül 2016 tarihine kadar aşağıda belirtilen adrese elden teslim veya posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.                         
1.      Nüfus cüzdanı fotokopisi,
2.      2 Adet  vesikalık fotoğraf,
3.      Öğrenci Belgesi ( Yeni kayıt olan öğrenciler için)
4.      2-3-4 sınıf öğrencileri için  2015-2016 öğretim yılında almış olduğu  transkript ( Not dökümü)
5.      Aile geliri beyanı ile ilgili olarak ( Anne-Baba çalışması halinde) maaşını gösteren işyeri onaylı belge, çalışmıyorsa SGK’dan çalışmadığına dair belge,
6.      Aile reisi esnaf, sanayici veya serbest meslek sahibi olması halinde vergi levhasının fotokopisi
ADRES : Ehlibeyt Mahallesi, Ceyhun Atıf Kansu Caddesi, Tekstilciler Sokak (1271. Sok.) 35/10 Balgat Çankaya/ANKARA


23 Eylül 2016 Cuma

Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı (BUCOSEV) Burs Başvurusu

Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, akademik olarak başarılı ve yetenekli, aynı zamanda maddi imkanı yetersiz olan meslek yüksekokulu ve üniversite öğrencilerine karşılıksız nakit burs ve Bursa’da öğrenim görecek üniversite öğrencilerine Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nde konaklama bursu vermektedir.


GENEL KOŞULLAR

Burslardan faydalanmak için aşağıdaki şartların sağlanması gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olmak.
  • Yurt içindeki kamu eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak. Özel Üniversiteler, Vakıf Üniversiteleri, Açık Öğretim ve Uzaktan Öğretim Programları kapsam dışındadır.
  • Öğrenimini tamamlayabilmek için maddi desteğe ihtiyaç duyuyor olmak ve belirlenen kriterler çerçevesinde akademik olarak başarılı olmak.
  • Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak. Disiplin cezası alan veya bu konuda yanlış beyanı tespit eidlen öğrencinin bursu sona erdirilir.
  • Başka bir kurumdan maaş, ücret ve/veya burs (kamu kuruluşlarınca verilen burslar hariç) almıyor olmak.
  • Aksi belirtilmedikçe, burslar karşılıksız olup öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmez.
  • Bursların kontenjan, kapsam, miktar  ve koşulları her yıl Vakıf Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Burs başvuruları her yıl Eylül ayında Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın internet sitesinden burs başvuru formu doldurularak yapılır.
Başvuru yapan öğrenciler, akademik başarı, maddi durumları, demografik bilgileri gibi kriterler  dikkate alınarak bağımsız bir sistematik tarafından öncelik sırasına dizilir. Öncelik sırasına göre adaylar kontenjan doğrultusunda Burs Komitesi tarafından değerlendirilir ve burs verilecek öğrenciler belirlenerek karara bağlanır.
İlgili burs kontenjanına alınan bursiyer adaylarına bilgilendirme elektronik posta yoluyla yapılır ve bursiyer adayları bu elektronik posta ile süreç hakkında bilgilendirilerek kendilerinden aşağıda sıralanan belgeler talep edilir:
  • Açık adres ve telefon numarasının bulunduğu başvuru dilekçesi,
  • İlk kayıt olanlar için lise mezuniyet derecesi beyanı,
  • Ara sınıfta okuyan öğrenciler için transkript,
  • Adli sicil kaydı ,
  • Aile çalışanlarından ücretli çalışan var ise maaş bordrosu,emekli olan var ise emeklilik cüzdanı fotokopisi, bağkurlu olan var ise gelir vergisi beyannamesi fotokopisi,
  • Babanın veya annenin işsiz olması durumunda SSK, Bağ-Kur, T.C. Emekli Sandığı ve Ticaret Odası’ndan kayıtlı olmadığına dair belge,
  • Bursiyer adayın okuyan öğrenci kardeşi var ise öğrenci belgesi/belgeleri,
  • Öğrencinin bir adet fotoğrafı,
  • İkametgah belgesi,
  • Ailesinin oturduğu ev kira ise kira kontratı fotokopisi,
  • Ailesinin oturduğu ev kendi mülkleri ise gayrimenkulün tapu fotokopisi,
  • Devam eden Kredi/Borç ödemesi var ise kredi tutarı ve ödeme tarihlerini gösterir belge,
  • Anne ve baba boşanmış ise mahkeme kararı fotokopisi,
  • Anne ve babanın vefatı söz konusu ise nüfus kaydı sureti,
  • Anne, baba veya kardeşlerin ağır hastalığı söz konusu ise devlet hastanesinden rapor,
  • Ailenin son 3 aylık elektrik ve telefon faturaları
Bursiyer adayları istenilen belgelerin tamamını bir seferde, belirlenmiş olan tarihe kadar Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı’na posta ile göndermek ile yükümlüdür. Belgeleri eksik gelen başvurular işleme alınmaz ve öngörülen sürede belgelerin tamamı Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı’na ulaşmadığı takdirde bursiyer adaylığından çıkarılır.
Bursiyer adaylarının belgeleri başvurularındaki beyanları ile karşılaştırılır. Değerlendirmeye esas oluşturan beyana aykırı bilgiler var ise incelenir ve gerekli görülen durumlarda aday süreç dışına çıkartılır ve burs verilmez.
Burs başvurusunda bulunan adaylar sonuçları Coşkunöz Eğitim Vakfı internet sitesinden TC Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilirler.

BURS MİKTARI VE ÖDEMESİ
  • Bursu kabul edilen öğrencilerin Akbank A.Ş.’de kendi isimlerine TL hesabı açtırması gerekmektedir.
    Önemli Not: Ödemelerde aksama yaşanmaması adına; Iban numarasında hatalı bildirimin önüne geçebilmek için 0 224 243 11 46 no’lu fax numarasına hesap cüzdan fotokopinizi fakslamanız veya taratıp elektronik posta ile göndermenizi önemle rica ederiz.
  • Burs ödemeleri aylık yapılacak olup 9 aylık süreç, Ocak-Haziran ve Ekim-Aralık dönemlerini kapsayacaktır.
  • İlgili dönemde ödeme yapılabilmesi için bursiyerin gerekli bilgi ve belge güncellemelerini yapmış olması şartı aranır. Eksik ve güncel olmayan bilgi ve belge olması durumunda burs ödemesi yapılmaz.
BURS SÜRESİ 
Burs almaya hak kazanan öğrenciler için, aşağıda değinilen “burs kesilme nedenleri”ne ilişkin bir tespitte bulunulmadığı sürece ve eğitim hayatı ile sınırlı olarak burs ödenir. Her yıl tekrar bir değerlendirme yapılmaz. Ancak bursiyerlerin her başvuru döneminde internet üzerinden başvurularını yenilemeleri istenir, her dönem sonunda Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından öğrencilerin döneme ilişkin transkriptleri alınır ve bursun devamı için gereken başarı kriterlerini sürdürüp sürdürmedikleri incelenir.
Bursun devam edilebilmesi için, bursiyerin tüm derslerinden başarılı olması ve aşağıda değinilen burs kesme gerekçelerinden herhangi birinin gerçekleşmemiş olması yeterlidir.

BURSUN FESİH ŞARTLARI

Aşağıdaki durumlarda burs komisyonunun vereceği karar ile burs kesilir.
  • Yasadışı faaliyetler ile ilişkisi olduğu ya da yüz kızartıcı suç işlediğinin mahkeme kararı ile belgelenmesi,
  • Disiplin cezası alması,
  • Başvurusu sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunun belirlenmesi,
  • Normal eğitim süresi içerisinde programı tamamlayamaması,
  • Okul ile ilişkisinin bitmesi,
  • Kamu kuruluşları haricinde bir kurumdan burs, maaş aldığının belirlenmesi.
Burs kesilme koşullarının gerçekleşmesi halinde  bursun kesilmesi için eğitim yılının sonu beklenmez.

BURSİYERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ 
  • Bursiyer programın kural ve ilkelerine uymak, başvuru safhasından itibaren gerçek dışı ve yanıltıcı bilgi vermemek,
  • Başvurusundan sonra bursiyer olarak devam ettiği süre boyunca beyanında meydana gelen değişiklikleri anında bildirmekle yükümlüdür.
  • Bursiyerlerin, burs aldıkları süre boyunca, her öğrenim dönemi başvuru döneminde internetten başvuru formu doldurmaları, ilgili yıla ait transkriptlerini ve öğrenci belgelerini belirtilen sürede Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı’na elden ya da posta yolu ile ulaştırmaları gerekmektedir.
  • Bursiyerler, Vakıftan burs aldığı süre içinde kamu kuruluşları haricinde başka bir kurum, kuruluş veya şahıstan nakit yardım şeklinde burs alması durumda Coşkunöz Eğitim Vakfı’na bilgi vermekle yükümlüdür.
Başvurular 30 Eylül 2016 tarihine kadar vakıf internet üstesi üzerinden alınacaktır.
Başvuru için TIKLAYINIZ

22 Eylül 2016 Perşembe

Borusan Kocabıyık Vakfı Burs Başvurusu

Borusan Kocabıyık Vakfı 2016 Burs Başvuruları Başladı. Web sitesinden yapılan açıklama aşağıdaki gibidir.
I. Burs verilecek öğrencilerde aşağıdaki vasıflar aranır:
  1. Burstan yararlanabilmek için yurt içindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak gerekir.
  2. Bursların kontenjan, kapsam ve koşulları, öğrencilerde aranacak nitelikler Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.
  3. Burslar Türkiye’de öğrenim gören T.C. uyruklu öğrencilere sağlanır.
  4. Üniversiteye bursundan yararlanmak için, öğrencinin başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç sahibi olması gerekir.
  5. Başarılı bir öğrenci olmak; 100 üzerinden en az 70, 4.00 üzerinden en az 2.75 ortalamaya sahip olmak demektir.
  6. Herhangi bir firma veya kuruluşta daimi eleman olarak çalışmıyor olmak, başka bir kurumdan (Vakıf, Dernek, şahıs gibi) maaş, ücret veya burs almıyor olmak (Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan öğrenim kredisi hariç).
  7. Burslar karşılıksız olup öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmez.
  8. Burs için başvuruda bulunan öğrencinin kazandığı okula giriş puanını ve son ders yılında aldığı ders notlarını, kayıt yaptırdığına dair ilgili okuldan alacağı belgeleri ibraz etmesi gerekir.
Borusan Kocabıyık Vakfı tarafından İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi; Mühendislik, İşletme ve İktisat Fakültesi ve Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan öğrencilere burs verilecektir. Bu okullara kayıt yaptırmış ve yukarıdaki nitelikleri taşıyan öğrencilerin kendi okullarının burs ofislerine başvurmaları gerekmektedir.
Bu okullar tarafından seçilen öğrenciler Vakfımız tarafından mülakata alındıktan sonra burs kazanıp kazanmadıkları kendilerine bildirilecektir.
Bir sonraki yıl bursun devam edebilmesi için gerekenler:
  1. Başarıyla bir üst sınıfa geçmek,
  2. En geç 15 Eylül’e kadar karne veya transkriptlerinin bir kopyasını Vakıf’a göndermek,
Aşağıda belirtilen koşullardan bir veya birden fazlasının geçerli olduğu durumlarda, söz konusu bursiyerlerin bursu kesilir.
  1. Sınıf veya dönem tekrarı yapan
  2. Kayıt sildirme, mezuniyet gibi nedenlerle üniversiteden ilişkisi kesilen veya Vakıf yönetiminin onayını almadan öğretim kurumunu değiştiren
  3. Burs almaktan vazgeçtiğini bildiren
  4. Vakıftan burs aldığı süre içerisinde Borusan Kocabıyık Vakfı dışında başka kaynaklardan aylık nakit ödeme şeklinde burs alan
  5. Disiplin cezası alan
  6. Tutuklanan
  7. Her ne sebeple olursa olsun yanlış beyanda bulunan
  8. Vakıf yönetimi tarafından istenen bilgi ve belgeleri zamanında iletmeyen
  9. Borusan Kocabıyık Vakfı’nın burs kontenjanı ayırdığı üniversiteler dışında bir üniversiteye yatay geçiş yapan
  10. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışan (staj dışında)
  1. Bursiyere verilen disiplin cezasının bütün sonuçları ile affedilmesi
  2. Bursiyerin tutukluluk halinin kaldırılarak okula devam hakkı verilmesi
Burslar ilke olarak 1 yıl ve burs süresi, lise ve dengi okullarda okuyan öğrenciler için 10 ay, üniversite öğrencileri için 9 aydır. Müteakip yıllarda bu yönetmeliğin III. maddesindeki koşullara uygunluğu devam edenlere ve I. maddedeki vasıflara sahip olan öğrencilere burs verilir.
Başvuru Formu İçin Tıklayın.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

İzmit Burs Derneği İZBURS Burs Başvurusu


izburs-bursu

İZBURS Derneği Türkiye sınırları içerisindeki, muhtaç ve başarılı üniversite öğrencilerine öğrenim süreleri boyunca karşılıksız burs sağlamak amacı ile kurulmuştur.
2016 – 2017 öğretim yılında İZBURS Derneği tarafından sağlanan burs talepleri, Başvuru Formunun info@izburs.com adresine mail atılması ile gerçekleşmektedir.
Resmini eklemeyen öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
Başvurular 1 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmektedir.
Telefon: 0 262 316 7104 / 0 262 316 7810
Fax: 0 262 316 70 67 / 0 262 316 70 62 (Hakan ERBEY ‘in dikkatine)
Email: info@izburs.com

Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu (ANK) Vakfı Burs Başvurusu

Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu (ANK) Vakfı Burs Başvurusu 

Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu (ANK) Vakfı 15 – 30 Eylül tarihleri arasında online olarak yapılacak başvurularla ihtiiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs verecektir.
BAŞVURU BİÇİMİ
Burs almak isteyen yüksek öğretim öğrencilerinin bizzat kendileri, ilk ve orta öğretim öğrencilerinin aile yakınları veya velileri, Vakıf WEB sayfasından başvuru yaparlar.
BAŞVURU TARİHLERİ
Başvurular 15 Eylül- 30 Eylül tarihleri arasında yapılır. Bu tarihlerin dışında yapılacak başvurular kabul edilmez.
BAŞVURU İÇİN ARANACAK ŞARTLAR
– Çağdaş değerlere ve yaşam anlayışına sahip olmak,
– Başarılı olmak ve Okulunda disiplin cezası almamış olmak. (Öğrenciler bu durumu belgelerle kanıtlar)
– Maddi imkanları yetersiz olmak
– Aşırı akımlara ve anarşik olaylara karışmamış olmak.
– Sabıka kaydı olmamak
BURSUN SÜRESİ
Burslar genellikle, (1 Kasım – 30 Haziran boyunca) 8 ay için ödenir.
BURSUN ÖDEME ŞEKLİ
Burslar aylık olarak ödenir. Burs başvuruları her yıl her bursiyer için yenclassen değerlendirilir. Bursa hak kazanmış öğrencinin, bu hakkının devamı için, ilk burs almanın olumlu şartları aynen veya artarak devam etmesi gereklclassir.
BURSA HAK KAZANANLARIN İLANI
Bursa hak kazanan öğrencilerin isimleri ile eğitim ve öğretim görmekte olduğu okullar, vakfın web sitesinde en geç Kasım ayı sonuna kadar ilan edilir ve bursiyerlere bildirilir.

Milli Eğitim Vakfı 2016-2017 Burs Başvurusu

Kamuya Yararlı Vakıflar statüsüne sahip Millî Eğitim Vakfı maddî imkânsızlıklar nedeniyle öğrenimini sürdürmekte güçlük çeken ortaöğretim ve üniversite düzeyindeki başarılı öğrencilerimizin desteklenmesi amacıyla ‘Burs Yönergesi’ çerçevesinde karşılıksız burs vermektedir.

Burs başvurusunda bulunacak öğrencilerimizin öğrenim gördüğü lise veya üniversiteden alınmış öğrenci belgesi ile Millî Eğitim Vakfı Genel Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir.
Burslar 2016-2017 eğitim-öğretim yılı  için belirlenmiş kontenjan sayıları ölçüsünde MEV Genel Müdürlüğünce karşılanacaktır. Belgeler en geç 30 Eylül 2016 tarihine kadar Milli Eğitim Vakfı Genel Müdürlüğüne posta yolu ile ulaştırılacaktır.
BURS BAŞVURUSU İÇİN TALEP EDİLEN BELGELER
  • Burs talep dilekçesi
  • Onaylı öğrenci belgesi,
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
  • Nüfus idaresinden alınacak onaylı, vukuatlı aile nüfus kayıt örneği,
  • Öğrenime ara verenler için savcılıktan alınacak iyi hal kağıdı,
  • Öğrenim gören kardeşlerin öğrenim belgeleri,
  • Ev kira ise Kira kontratı
  • Ailenin gelir durumunu gösterir belge:
– Maaşlı çalışanlar için onaylı ücret bordrosu,
– Emekli olanlar için aylık ya da üç aylık maaşını gösterir belgenin onaylı örneği,
– Çiftçi ise onaylı yıllık gelir belgesi örneği,
– Esnaf veya serbest meslek sahibi ise vergi levhası örneği

Milli Eğitim Vakfı İletişim Bilgileri

Adres: Azerbaycan Caddesi, Kasım Gülek Sokak No:6 06490 Bahçelievler / ANKARA
Telefon: (0312) 215 43 10 (pbx)
Faks: (0312) 215 40 98
e-Posta: iletisim@mev.org.tr

21 Eylül 2016 Çarşamba

Eskişehir Ticaret Odası Burs Başvurusu

Eskişehir Ticaret Odası 2016 yılı burs başvuruları başlamıştır. Son başvuru tarihi 30 Eylül 2016.

Başvuru Şartları:
  • Ailesi en az 2 yıldır Eskişehir’de ikamet ediyor olmak,
  • Eskişehir’deki liselerden veya Eskişehir dışındaki Anadolu ve Fen liselerinden mezun olmak,
  • Üniversite sınavını bul yıl kazanmış olmak,
  • 2016 Üniversite Yerleştirme Sınavında Kazandığı Bölüm İçin Yerleştirme Puanı Olarak:
    • Sözel (TS) puanı 430,
    • Yabancı Dil puanı 435,
    • Eşit Ağırlık (TM) puanı 445,
    • Sayısal (MF) puanı 455 veya daha yukarı puan almış olmak.
 
Not: Hazırlık sınıfını bitirmiş öğrenciler, ara sınıf öğrencileri, açık öğretim öğrencileri ile öğrenim süresi 2 yıl olan yüksek okul öğrencileri başvuramaz.
Başvurular 5 Eylül-30 Eylül 2016 arasında kabul edilecektir.
Başvuru yapmak için tıklayın.

20 Eylül 2016 Salı

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvurusu

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilköğrenim, ortaöğrenim ve lise öğrencilerine verilen “Ortaöğrenim Bursu” ile üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursu” için başvurular, 2016 – 2017 eğitim yılı için aşağıdaki tarihler arasında online olarak alınacaktır. Bu eğitim döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğünce yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine verilen eğitim yardımı için başvurular da internet üzerinden alınacak olup başvuru tarihleri aşağıdaki gibidir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir. Ortaöğrenim Bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin, Yükseköğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.
Yükseköğrenim Burs sonuçları, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından belli olmaktadır. Kendisine Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs çıkan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan faydalanamamaktadır.
Ortaöğretim için: Aylık 60 TL
Yükseköğretim için: Aylık 200 TL

Rönesans Eğitim Vakfı Burs Başvurusu

Rönesans Eğitim Vakfı 2016-2017 dönemi burs başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 30 Eylül.
Rönesans Eğitim Vakfı (REV) Hakkında
REV Burs Programı, Vakfın kuruluşundan bu yana yürütülen temel faaliyetler içerisinde yer alamaktadır ve bugüne kadar 5.500’den fazla öğrenciye karşılıksız burs imkanı sunmuştur. Program, maddi eğitim desteği sağlamanın yanı sıra, tasarlanan online bir eğitim platformu ile de bursiyerlerine kişisel gelişimlerini desteklemek için bir fırsat sunmaktadır.
Program, bursiyerlerin REV Akademi – Kişisel Gelişim Programı ile kendilerini geliştirmelerine ve yaşadıkları topluma sosyal fayda sağlamalarına fırsat yaratmak amacı ile ‘gönüllülük’ esasına dayalı bir uygulamayı da kapsayacak şekilde çok yönlü olarak tasarlanmıştır. Online bir başvuru sürecine sahip olan REV Burs Programı’na başvuru koşullarını inceleyebilir ve başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Rönesans Eğitim Vakıf Burs Programı Başvuru Koşulları
Bursiyer adaylarımızın, yapmış olduğu başvuruların geçerli sayılması ve değerlendirmeye alınması için, öncelikle Burs Programı Başvuru Koşulları’nı eksiksiz bir şekilde yerine getirmiş olmaları gereklidir. Lütfen, başvuru koşullarını dikkatlice inceleyiniz.
  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Türkiye’de devlete ait bir yüksek öğretim kurumunda, lisans programına kayıt hakkı kazanmak veya ara sınıflarda öğrenimine devam ediyor olmak,
  • Lisans eğitimi hakkı kazanmak ve eğitiminde başarılı olmak,
    • Yeni kayıt yaptıran adaylar için: Bir lisans programına kayıt hakkı kazandığını gösterir belgeye sahip olmak.
    • Ara sınıflarda olan adaylar için: Genel başarı ortalaması 4,00 üzerinden, en az 2,00 olup; bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanmış olmak.
  • Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak,
  • Maddi desteğe ihtiyaç duymak,
  • Aylık nakit ödeme şeklinde başka bir burs almıyor olmak, (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden alınan öğrenim kredileri hariç.)
  • Herhangi bir kurumdan maaş ya da ücret almıyor olmak, (Eğitimi ile ilgili zorunlu stajları hariç.)
  • Aynı aileden burs programına devam eden başka bir öğrencinin olmaması,
  • REV Bursiyer Sözleşmesi’ni başvuru sırasında onaylamış olmak,
  • Başvuruyu, basvuru.revakademi.org adresinden online olarak eksiksiz gerçekleştirmek,
  • REV Burs Programı Gerekli Başvuru Belgeleri’ni eksiksiz ve doğru bir şekilde, web sitesinde belirtilecek tarihlerde teslim etmiş olmak.

Pylaş

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Burs Başvurusu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğiüniversite öğrencilerine burs veriyor.
Burs Başvuru Koşulları
  • TC vatandaşı olmak
  • ÇYDD şubelerinin bulunduğu illerdeki devlet üniversitelerinde ön lisans ve lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler (uzaktan eğitim ve açıköğretim programları dışında)
  • Tüzükte belirtilen ilke ve amaçlara uygun öğrenciler. İlköğretim ve ortaöğretim bursları için derneğin sitesine gidiniz.
Burs Başvuru Tarihi ve Yeri
  • 20 Eylül 2016 – 10 Ekim 2016
  • Başvurular öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitelerin bulunduğu il ve ilçelerdeki ÇYDD şubelerine yapılır.
Başvuru yapılabilecek şubeler için TIKLAYINIZ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Burs Başvursu

Başvuru Şartları:
1. ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan lisans yerleştirme sınavında(LYS) Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yerleşik üniversitelerin en az 4 yıllık bölümünü kazanmış olmak (AÖF hariç),
2. Vakıf (özel) üniversitelerini kazananların tam burslu (%100) olmaları (Şehit ve gazi ailelerinde bu şart aranmamaktadır),
3. Ailesinin Mersin’de ikamet etmesi (Anne veya babadan en az birisinin).
4. Öğrenim yardımının miktarı: 2016 Ekim – 2017 Haziran Dönemi için toplamda 900TL’dir.
Başvurular 16 Ağustos 2016-31 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.
Başvuru için TIKLAYINIZ


19 Eylül 2016 Pazartesi

Türk Anadolu Vakfı Burs Başruvusu

Vakfın duyurusu:
A ) MÜRACAATLAR
1. Yeni müracaat edecek öğrenciler 1-5 ekim arası vakıf merkezinden “Müracaat Formu”alarak şahsen müracaat edecekler.İnternet ve Posta aracılığıyla müracaatımız yoktur.
2. Burslar Konya merkezde bulunan Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin 4 Yıllık (Lisans) Fakültelerinde okuyan öğrencilere verilir.Konya İli dışı ve konya İlçelerinde okuyan öğrencelere burs verilmiyecektir.
3. Burs alacak öğrenciler ve burs miktarı yönetim kurulu tarafından belirlenir.
4. Sonuçlar Kasım ayında internet sayfamızda açıklanır.
B ) BURS KAZANAN ÖĞRENCİLERİN GETİRECEĞİ EVRAKLAR :
1. Transkript (Her yıl yenilenir), Üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler ÖSYM giriş puan ve sıralamasını gösterir belge
2. Adli Sicil Kaydı
3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
4.Vakıflar Bankasından İbanlı Hesap Numarası Dekontu
NOTLAR:
1.Her yıl TRANSKRİPT getirilecek  ve öğrencinin alt sınıftan kalan derslerine bakılacaktır.Alttan kaç derse kadar burs verilip verilmeyeceğine veya burs’un kesilmesine Yönetim Kurulu karar verecektir.
2.Eskiden burs alan öğrenciler her yıl  yeniden müracaat etmeyecek sadece TRANSKRİPT getirecektir.
3.Yeni TRANSKRİPT getirmeyen öğrencilerin bursları iptal edilecektir.
4.Burslar; Kasım,Aralık,Ocak,Şubat,Mart,Nisan,Mayıs ve Haziran aylarında toplam 8 ay verilir.Burslar ay içerisindeki günlerde öğrencinin kendi adına Vakıflar Bankasından açtırıp vakfa getirdiği Ibanlı hesap numarasına yatırılır.

Muş Eğitim Vakfı Burs Başvurusu

Muş Eğitim Vakfı 2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılı Burs müracatları, 1 Eylül 2016 – 30 Eylül 2016 tarihleri arasında internet sayfası üzerinden yapılacaktır.
  • Özel üniversitelerde okuyan öğrencilerin burs başvuruları kabul edilmemektedir.
  • Öğrencilerin burs başvurusu sırasında herhangi bir evrak göndermeleri gerekmemektedir.
  • Başvurusuna olumlu yanıt verilen ve burs almaya hak kazanan öğrencilerden,
    • Öğrenim Belgesi (ara sınıflar için onaylı transkript belgesi ),
    • Kimlik Fotokopisi,
    • Sabıka Kaydı,
    • Ailenin gelir durumunu gösteren belge(çalışanlar için maaş bordrosu-çalışmayanlar için sgk’dan gelir durumunu gösterir belge),
    • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Nüfus Memurluğundan ),
    • 2 adet vesikalık resim (Son 6 ay içinde çekilmiş olmak kaydıyla) istenecektir.
Vakıf tarafından öğrencinin burs hakkı kazandığı ilan edildikten sonra, sadece burs hakkı kazanan öğrencilerin yukarda belirtilen evrakları FSM Bulvarı Aksel Sitesi A Blok No:12-3 / Nilüfer / BURSA adresinde bulunan Vakıf Merkezimize ulaştırmaları gerekmektedir.
Başvuru yapmak için tıklayın.

Tekfen Vakfı Burs Başvurusu

Tekfen Vakfı, 2016-2017 eğitim yılı itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyan 500 başarılı öğrenciye burs verecektir. 2016 – 2017 Burs başvuruları 5-25 Eylül tarihleri arasında kabul edilecektir.
Başvurunun temel şartı, adayların ailelerinde en fazla kazanan kişinin yıllık brüt gelirinin maaş, ikramiye ve prim dahil (fazla mesai hariç) 58.860 TL ve altında olduğunun belgelenmesidir.
Tekfen Vakfı’nda burs alan bir öğrenci, okulundan, resmi (bursiyer Kredi Yurtlar Kurumu’nun geri ödemeli kredisinden faydalanabilir, bursundan faydalanamazlar), özel kurum, kuruluş ya da STK’dan burs alamaz.
Tekfen Vakfı iki farklı kategoride burs verecektir:
1) Kamuya Açık Burs Fonu / Grup Dışı Burslar
Kamuya Açık Burs Fonu, Türkiye’nin en parlak fakat aynı zamanda maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere destek olmak içindir. Bu fonun bursları için, Türkiye’de öğrenim gören, T.C. vatandaşı olan ve Burs Tahsis Kriterlerini (ekte inceleyebilirsin) yerine getiren 4 yıllık üniversite öğrencileri başvurabilir. Bu fonun bursiyerlerinin seçim yöntemi basit: en iyi olan kazansın!
2) Velisi Tekfen Çalışanı Olan Öğreciler için Burs Fonu / Grup İçi Burslar
Tekfen Vakfı’nın, 15 bini aşkın çalışanı olan geniş Tekfen ailesinin çocuklarının eğitimlerine destek olmak için oluşturduğu Burs fonudur. Bu Fon’un bursiyerlerini belirleme yöntemi, öğrencinin akademik başarısıyla doğru, velisinin gelir seviyesi ile ters orantılı olarak çalışan bir formüle dayanır. Diğer bir ifadeyle, daha başarılı ve daha düşük gelir seviyeli adaylar burs değerlendirme sürecinde diğer adayların önüne geçer. Bu fonun bursları için, Türkiye’de öğrenim gören, T.C. vatandaşı olan ve Burs Tahsis Kriterleri’ni (ekte inceleyebilirsin) yerine getiren lise, meslek lisesi, meslek yüksek okulu ve üniversite öğrencileri başvurabilir.
Tekfen Vakfı, öğrencilerin eğitim sürelerinin tamamı boyunca destek olmayı amaçlıyor olduğundan, değerlendirmede önceliği, okuduğu akademik birimi yeni kazanan adaylara vermektedir.
Burs Tahsis Kriterleri İçin Tıklayın.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler İçin Tıklayın.
Başvuru Yapmak İçin Tıklayın.

Sabancı Vakfı Burs Başvurusu

Sabancı Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilmektedir. 
Ayrıca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından engel ve başarı durumuna göre tespit edilen ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen 15 engelli öğrenci ile aşağıda belirtilen burs kapsamındaki üniversitelere yerleştirilmiş olmaları şartıyla kalkınmada öncelikli illerde yerleştirme puanı itibariyle il birincisi olarak tespit edilen 15 öğrenciye de Sabancı Vakfı bursu verilir.
Başvuru ve Değerlendirme İçin Koşullar
  • Sabancı Vakfı Bursları, 2016 yılında aşağıdaki üniversitelere, belirtilen puan türlerinde yerleştirilen öğrencilere verilir:
    Ankara Üniversitesi
    MF-1, 2, 3, 4
    TM-1, 2, 3
    Boğaziçi Üniversitesi
    MF-1, 2, 3, 4
    TM-1, 2, 3
    TS-2
    DİL-1
    Çukurova Üniversitesi
    MF-1, 2, 3, 4
    TM-1, 2, 3
    TS-1, 2
    Dokuz Eylül Üniversitesi
    MF-1, 2, 3, 4
    TM-1, 2, 3
    TS-1, 2
    Ege Üniversitesi
    MF-1, 2, 3, 4
    TM-1, 2, 3
    TS-1, 2
    Gazi Üniversitesi
    MF-1, 2, 3, 4
    TM-1, 2, 3
    TS-1, 2
    Hacettepe Üniversitesi
    MF-1, 2, 3, 4
    TM-1, 2, 3
    DİL-1
    İstanbul Teknik Üniversitesi
    MF-1, 2, 3, 4
    İstanbul Üniversitesi
    MF-1, 2, 3, 4
    TM-1, 2, 3
    TS-1, 2
    DİL-1
    Marmara Üniversitesi
    MF-1, 2, 3, 4
    TM-1, 2, 3
    TS-1, 2
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    MF-1, 2, 3, 4
    TM-1, 2, 3
    DİL-1
    Yıldız Teknik Üniversitesi
    MF-1, 2, 3, 4
  • Burs başvurusu için 2016 Yılı Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS), yerleştirme puan türü esas alınmak üzere, en az aşağıda belirtilen puanları almış olmak gereklidir:
    MF-1, 2, 3, 4 Puanı:445
    TM-1, 2, 3 Puanı:440
    TS-1, 2 Puanı:445
    DİL-1 Puanı:445
  • Burs, ülke sınırları içerisinde lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir.
  • Yukarıda belirtilen Üniversitelerin Burs Komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak Sabancı Vakfı bursu alacak öğrenciler belirlenecektir.
  • Ekim-Haziran aylarında olmak üzere 9 ay süreyle aylık 450 TL burs ödemesi yapılacak olup, burslar burs almaya başlanan tarihten başlayarak normal öğrenim süresi dahilinde devam eder.
  • Sabancı Vakfı Bursları karşılıksız olup, geri ödeme veya hizmet yükümlülüğü içermemektedir.
Son Başvuru Tarihi
Üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgeler Sabancı Vakfı bursları için de aynen geçerli olacaktır. Sabancı Vakfı bursları için başvuruların ve gerekli belgelerin öğrenci tarafından kayıtlı olduğu üniversitenin belirlediği tarihe kadar Öğrenci İşleri / Burs Ofisi’ne teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri / Burs Ofisi tarafından farklı bir tarih belirlenmediği durumda son başvuru tarihi 14 Ekim 2016‘dır.